top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeannette Kroeskop

Hou jij van jezelf?

Houden van.... Het is een thema die mij lang heeft bezig gehouden. Wat is dat eigenlijk. Hoe 'doe' je dat. Waarom hou je van iets of iemand of waarom niet? Hoe voelt dat eigenlijk?


Houden van was voor mij heel lang klaar staan voor de ander, de ander helpen waar ik kon, zelfs voorbij mijn eigen grenzen. Houden van was vooral naar de ander, zien hoe mooi of bijzonder de ander is, hoeveel talent de ander heeft, hoe goed ze kunnen verwoorden, of hoe intuïtief ze zijn of kunstzinnig, muzikaal, enz..In de jaren waarin ik opgroeide waren er motto's als doe maar gewoon dan doe je gek genoeg of geen vuile was buiten de deur hangen... Dat heeft mij gevormd, kleiner gemaakt dan ik werkelijk ben. Liefde was onderdrukt want dat paste niet in de verwachting patronen. Ik vertelde mezelf dat als de ander gelukkig is dan ben ik dat ook...


Uiteindelijk heb ik geleerd en, nog veel belangrijker, mijzelf toegestaan om onvoorwaardelijk en oprecht te houden van álles wat ik ben. De stroom van houden van heb ik omgedraaid en ik geef alles wat ik altijd aan een ander gaf eerst aan mijzelf. Ik vul mijn eigen systeem eerst en van daaruit stroomt alles wat over is naar de ander. Nu zie ik het zo; als ik van mezelf hou met alles wat ik ben en mijzelf op de 1e plek zet, dan ben ik gelukkig en in balans.

Dit heeft niets te maken met egoïsme maar alles met zelfacceptatie, zelfliefde, zelfwaardering. Immers als ik mijzelf niet op waarde schat hoe kan ik dan verwachten dat een ander dat wel zou doen?


Liefde heeft altijd gestroomd, zal altijd stromen, het is wat ik Ben. Nu ik kies om werkelijk te zijn wat ik ben, om onvoorwaardelijk te houden van mijzelf, goed voor mezelf te zorgen in alle opzichten, stroom ik over. Er komt meer binnen dan ik nodig heb en dat portie deel ik met liefde uit!

Ieder moment is een moment van Liefde en de realisatie daarvan is een uitgelezen moment om jezelf bovenaan de 'houden van' lijst te zetten en/of een ander die op jouw lijst staat te laten mee stromen in het houden van! Wat is Liefde voor jou? Hou jij oprecht van jezelf of is er een ja maar....? Accepteer je stukjes in jezelf niet? Durf je daar naar te kijken, kies je werkelijk voor jezelf of zoals ik dat lang heb gedaan... als het uitkomt???


Neem eens de tijd en onderzoek hoe je omgaat met jezelf, wees eerlijk naar jezelf, maak het niet mooier dan het is. Kijk oprecht, het is zo verhelderend! Vind je het lastig om te ontdekken waar je staat in zelfliefde? Of om te ontdekken hoe je verandering kunt aanbrengen zodat ook jij onvoorwaardelijk van jezelf kan houden?


Ik ga graag met je in gesprek en wil je helpen om helderheid te creëren in jou!

Doe het, voor jezelf, jij bent het waard!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page