top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeannette Kroeskop

Gronden & Centreren

Wat is het afgelopen jaar bijzonder geweest, wat is er veel veranderd. Niet alleen in de uiterlijke wereld maar ook in onze innerlijke wereld. Ik zie dat na een jaar van ‘pandemie’ mensen om mij heen de balans een beetje kwijt raken. Veel ondernemers zitten in zwaar weer, werknemers zijn hun baan niet meer zeker en de berichten over een ‘virus’ brengen veel mensen in een angstfrequentie die de fysieke en geestelijke gezondheid en de energiefrequentie beïnvloeden.


Natuurlijk heeft het afgelopen jaar minder fijne kanten en die ervaren we allemaal op onze eigen manier. De positieve kanten zijn bijvoorbeeld dat we krachtig zijn uitgenodigd om uit vaste ritmes en patronen te komen. Om te voelen wat onze intuïtie zegt en om dat te volgen en in eigen kracht te gaan staan. Onze persoonlijke grenzen te onderzoeken en sterker te maken. Om beter bij onszelf te blijven, de eigen waarheid te volgen ipv wat wordt voorgeschreven door media en politiek. We zijn ook creatiever geworden, we gaan veel meer de natuur in en bewegen bewuster. We denken vaker na over wat we belangrijk vinden en wat we eigenlijk willen en of dat overeenkomt met wat we doen/leven. De automatische piloot is weggevallen waardoor de balans die we dachten te hebben ook niet meer vanzelfsprekend is.


Wat kunnen we dan zelf doen om die eigen balans te herstellen, te bewaren, te verbeteren? Hoe blijven we op alle lagen van ons systeem gezond en in balans?

Voor mij bestaat dat uit meerdere lagen; mentaal/emotioneel, fysiek en energetisch.


Het is belangrijk om het eigen immuun systeem sterker te maken. Door bijvoorbeeld gezond te eten dus geen kant-en-klare maaltijden. Door de gezonde buitenlucht op te snuiven terwijl je regelmatig beweegt in de natuur, neem supplementen als vitamine C, zink, B12 en D3, minder koffie of alcohol, heel veel lachen en dankbaar zijn voor al die kleine dingen die er ook gewoon nog zijn. Naast dat het je immuun systeem sterker maakt heeft het ook een positief effect op je mentale en emotionele weerbaarheid. We weten best hoe we gezond kunnen zijn als we luisteren naar onze innerlijke stem. En dat lukt niet altijd en ook niet iedereen.


De vragen die ik regelmatig krijg hebben vaak met gronden en balans te maken. Daarom heb ik een online workshop samengesteld met praktische tips en oefeningen om eenvoudig en snel je eigen balans te herstellen, hoe je makkelijker en bewuster kunt gronden en centreren in eigen lijf en leden.


Wil je ontdekken hoe? Klik op de link voor meer informatie:


Deze workshop is op donderdag 8 april via Zoom om 20.00 uur en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. De bijdrage is op donatie basis. Zoomlink ontvang je na opgave/donatie.


Spreekt het je aan? Geef je dan snel op!

Bel 0650476656 of mail naar info@jeannettekroeskop.nl ovv van Zoom 8 april


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page