top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeannette Kroeskop

Overvloed

Situaties die iets bij je teweeg brengen, stress, onzekerheid, boosheid, verdriet enz. brengen mij ook altijd weer een laag dieper in mijzelf.
Ik sta bewuster stil bij de overvloed die altijd aanwezig is. De zon die net die ene bloem zo mooi uitlicht of weerspiegelt in het water van het vennetje. De glimlach van een kind, een knikje van een oude man op een bankje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Door bij overvloed stil te staan, het in jezelf weer stil te maken, kom je dieper in je hart en zul je, net als ik, dankbaarheid en liefdevolle energie steeds krachtiger gaan voelen en als vanzelf gaan uitstralen.


Overvloed is het leven zelf. Sta jij ook open voor overvloed, kun jij ook zien hoe mooi alles is, hoe puzzelstukjes op een plek kunnen vallen als je het de kans geeft? Hoe het leven precies goed is zoals het nu is? En dat het leven makkelijker wordt als je uit het hoofd wat meer in het hart bent waardoor dingen op je pad kunnen komen?

Vaak hollen we maar door, nog even dit, nog even dat, het hoofd draait overuren en de interne stilte is op de achtergrond. De maatschappij is ook gericht op het hoofd, denk maar aan alle reclames en wat allemaal ‘moet’, ‘hoort’ of ‘nodig’ is. Als je niet bewust blijft voelen en keuzes maakt die goed voelen, waar je blij van wordt, dan kom je makkelijker in de andere kant van ontevredenheid, niet genoeg hebben, frustratie enz..


Soms zijn er dingen die je doet die niet in harmonie zijn met je diepere verlangen, waar je niet blij van wordt maar die op het huidige moment wel een functie kunnen hebben. Het is mijn passie om mensen te helpen een nog mooiere versie van zichzelf te worden. Bijvoorbeeld door een ontspannende massage te geven waardoor ze het lichaam en spanningen die daarin opgeslagen zijn weer gaan voelen. Door kennis te delen in een gesprek zodat ze inzicht krijgen in zichzelf, hun handelen en patronen en er een bewuste verandering kan plaatsvinden. Door hoofd en hart met elkaar te helpen verbinden en in harmonie te laten functioneren.


Overvloed is ook die confronterende situatie waarin je verdriet-pijn-negativiteit ervaart waardoor je de kans krijgt dit te transformeren naar inzicht, wijsheid en anders handelen. Overvloed is ook de oprechte aandacht van vrienden, kennissen, onbekenden die vragen hoe het met je gaat, of ze iets voor je kunnen doen. Overvloed is ook dat mooie muziekstuk die je raakt. Overvloed is ook dat kopje thee, het inzicht in situaties, de acceptatie dat de ander anders is en anders mag zijn. Overvloed is ook dat jij mag zijn wie je werkelijk bent.


Hoe zie jij overvloed? Wat is dat voor jou? Wil je mij dit laten weten in het reactie veld hieronder zodat ik ook kan leren van jullie inzichten, van jullie wijsheid, van jullie overvloed?


Durf jij te zijn wie je bent? Volg je de zachte stem van het hart, je passie, je vreugde, je liefde? Laat jij jezelf zien? Durf jij vanuit overvloed te leven? Kun je vertrouwde patronen loslaten en mee stromen op wat het leven je aanbied of wil je toch controle houden?


Hoe zie jij overvloed? Wat is dat voor jou? Wil je mij dit laten weten zodat ik ook kan leren van jullie inzichten, van jullie wijsheid, van jullie overvloed?

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page