top of page

Jeannette Kroeskop

Mijn kracht ligt in de Stilte, daar ben ik Thuis. Vanuit deze stille rustige kracht werk ik, deel ik, creëer ik, leef ik.  Thuis zijn… eigenlijk ben ik nooit weg geweest… maar in de loop der tijden vertroebelde mijn oorsprong, mijn essentie, mijn kern, mijn unieke expressie van wat ik ben steeds meer. 
Maatschappelijke conditioneringen, familie patronen, culturele gewoonten, verantwoordelijkheden, niet gezien en gehoord voelen en nog veel meer beïnvloedde dit leven. Uiteindelijk heeft het leven mij voor het blok gezet, meerdere keren… Burn-out, scheiding, financiële uitdagingen enz. lieten mij zien dat het tijd was om het tij te keren. 
 
Een zoektocht naar wie/wat ik wel ben volgde. Veel boeken gelezen, veel trainingen gevolgd en satsangs bezocht. Inspiratie gevonden bij o.a. Amma Bhagavan in India, de Queros sjamanen in Peru, Krishnamurti, Mooji, Nisargadatta, Ramana Maharshi, Eric Hoogland, Eckhart Tolle en vele anderen. Ik begon alles wat aangeleerd was en niet van ‘mij’ was, duidelijker te zien. Trouw aan wat ik wel ben leerde ik om meer en meer te leven vanuit mijn natuurlijke essentie.
 
Mijzelf weer alle ruimte geven ging niet van de ene op de andere dag. Het is een lange boeiende en uitdagende weg geweest om thuis te komen bij mijzelf en vooral om thuis te blijven in mijzelf. Thuis in het hart, in liefde, acceptatie, overgave. Thuis in de leegte, stilte, rust, niets. Thuis in alles wat ik heb ervaren, alle ups en downs, alle verliezen en winsten, alle emoties en inzichten. Thuis in alle kennis, wijsheid, aanwezigheid die opborrelt in de stilte in mijzelf. Thuis in dit lijf, dit leven en in mijn diepgewortelde roeping die mij mijn weg wijst… 


De afgelopen 20+ jaar heb ik mijn 'gereedschapskist' stevig gevuld en eigen gemaakt. Goed geschoold op vele gebieden waaronder healing, massage, bewustzijn, chakra’s, meditatie, etherische oliën, voetreflex en meer. Vanuit deze 'gereedschapskist' en mijn eigen bron deel ik mijn kennis, wijsheid, humor, tips en handreikingen die voor jou in dat moment behulpzaam kunnen zijn. Alles wat ik ben en alle kennis, tools en wijsheid in mij zal ik inzetten zodat ook jij Thuis kan zijn in dat wat je werkelijk Bent!


Ik ben graag in de natuur, luisterend naar de vogels, de wind door de bomen, zon op de huid, genietend van kleuren en geuren. Creatief, sportief, hou van stilte maar ook van diverse genres muziek, dans en bewegen. Nuchter, humor, betrouwbaar, rust, veiligheid, geen oordeel en ‘spaceholder’ zijn woorden die mensen vaak gebruiken als ze mij beschrijven.

bottom of page