top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeannette Kroeskop

Leven of overleven?

Gisteren en eergisteren was de hemel zo mooi blauw! De zon scheen uitbundig en de wind waaide vrolijk de koude lucht vooruit. Ik had mezelf getrakteerd op een strandwandeling en dik ingepakt liep ik eerst tegen de wind in en later met de wind in de rug langs de branding terug.
Het was genieten geblazen maar ook bijzonder. Halverwege mijn wandeling werd het heerlijk rustig op het strand en werd ik als het ware even 'stil' gezet. Heb ik een tijdje naar de zee staan staren. Blik op oneindig, verstand op nul, gewoon helemaal in het moment. Daar heb ik de rest-energie van dit jaar, wat mij niet meer dient, door de zon in het licht gezet en vervolgens aan de wind meegegeven. Het hele energiesysteem is door de zon 'verlicht' en door de wind stevig schoon geblazen. Het was echt even het jaar uit-waaien :). Alle muizenissen er uit en schone ruimte erin. Ruimte voor nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten. Ruimte voor het uitwerken en delen van nieuwe ideeën. Ruimte om de eigen innerlijke koers dit jaar vrij baan te geven. Om die innerlijke GPS te volgen ook al lijkt het niet logisch en is het rete-spannend.


Komend jaar belooft echt een ge-wel-dig jaar te worden! Voor jou en voor mij. Gewoon omdat je daarvoor kunt kiezen. Ik kies voor de positieve aanpak, praktisch, helder, to-the-point. Voor in beweging blijven, blijven ont-dekken, blijven delen, blijven verbazen en vooral ook om buiten de comfort-zone te gaan.


Waarom? Omdat ik ondertussen wel weet wat er binnen die veilige comfortzone is maar daarbuiten.... daar kan ik groeien en ontdekken! Zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Daar ligt innerlijke groei, wijsheid, richting, uitdaging, daadkracht en nog veel meer te wachten om te worden ontdekt. In de zone overleef je, buiten de zone Leef je!


Wat ga jij komend jaar doen? Leven of overleven? Laat jij je met of zonder angst mee stromen door het Leven of wil je de boel liever onder controle houden. Weet je waar je persoonlijke uitdaging ligt en durf je die aan te gaan of is de drempel een beetje hoog? Zit je vast in leef-, denk- en doe patronen, veilig in de comfortzone en wil je dat zo houden? Prima, het is een keuze en als dat voor jou goed voelt dan ís het goed! Wil je echter, diep van binnen, toch wel 'uitwaaien' zodat ook jij ruimte maakt voor iets nieuws? Wil je de ondersteunende energie die dit jaar klaarstaat gebruiken voor het overleven of voor het Leven?


Kies je ervoor om voluit te gaan Leven en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan help ik je graag! Is die stap toch wat te groot ineens? Ook dan ben je echt van harte welkom in de praktijk! Het gaat erom dat jij de eigen balans voelt en herkent en ook weet hoe je de balans kunt behouden, op jouw manier en ongeacht hoe jij het leven wilt leven.


Ik kijk ernaar uit om jou persoonlijk te mogen begroeten. Of het nu is voor verhelderen gesprek, een superleuke workshop, een meditatieavond, een transformerende healing of ontspannende massage.... ik kijk er oprecht naar uit! We gaan er 'gewoon' een ge-wel-dig jaar van maken, doe je mee?

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page