top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeannette Kroeskop

Update...!
Hallo lief mooi mens,


Na ruim 2 jaar in Georgië ben ik terug op Nederlandse bodem en neergestreken in Eemnes!


Georgië is een bijzonder land, ik hou van die rauwe natuur, de bergen en rivieren. De pure gebieden waar je naar hartenlust kunt wandelen, klimmen, klauteren en ontdekken. De variatie in klimaat en landschap, de boeiende rijke cultuur die de Georgiërs in de genen zit. Mooie mensen ontmoet, bijzondere zielsverbindingen zijn ontstaan en ik voel mij diep verbonden met de energie van het land. Het is een mooie, bijzondere, leerzame en verrijkende periode in mijn leven die ik absoluut niet had willen missen! Dankjewel Sakartvelo (Georgië)  voor alles wat je mij hebt gegeven, ik voel mij diep verbonden met je.


En nu ben ik terug, in het midden van het land, in een huisje met tuin (in wording), in een gemoedelijk dorp waar ik opnieuw mijn Thuis creëer. Ik voel mij welkom, kijk met nieuwe ogen naar mijn vaderland. Naar de veranderingen die hier hebben plaatsgevonden, ik voel verschuivingen in denken, in bewustzijn of misschien is het gewoon uniek aan mijn nieuwe woonomgeving. Ik ervaar vreugdevol weerzien met familie en vrienden. Een overvloed komt mijn kant op komt in de vorm van spullen, meubels, klus hulp, een autoritje om spullen op te halen, bij de kringloop iets vinden wat ik van mijn wensenlijstje kan afvinken, een leenfiets en luchtbed, een tas met boodschappen en veel meer.  Dankbaar voor zoveel hartverwarmende acties die mij op weg helpen om hier weer op te starten, te zijn, te wonen en te leven.


Ja, er is óók een overvloed aan dingen die nog een plekje mogen krijgen, prachtige herinneringen maar ook veel afscheid, verlies en teleurstelling. Na een paar laatste drukke weken in Tbilisi om het leven daar op te doeken én een paar weken klussen in mijn nieuwe huisje was het geen verrassing dat ik op alle lagen moe was. Met ziek zijn als gevolg maar gelukkig ook redelijk vlot hersteld en meer uitgerust. Ik ga de komende periode gas terug nemen en gewoon ‘zijn’! In alle rust plekjes vinden voor wat boven komt drijven, wat gezien en gevoeld wil worden zodat er nieuwe innerlijk rust, ruimte en richting ontstaat na een toch wel intensieve periode van maanden.


December is daar een uitgelezen periode voor, gezellig met een dekentje en potje thee wat mijmeren over waar ik nu sta en hoe ik verder wil. Er zijn plannen maar eerst… genieten van wat er allemaal al is!!! December is voor mij ook een periode van verbinding, met mijzelf, met dierbaren maar ook met onbekenden. Glimlach en/of groet eens een onbekende op straat, je weet nooit wat het voor die ander betekent en voel eens wat het doet in jou…


Voor de komende feestdagen wens ik jullie allemaal een hart vol liefde, een buik vol wijsheid, een hoofd vol ruimte en een energieveld vol vertrouwen om mee te gaan op het ritme van het leven.


Lief mens, durf te leven! Daar zal ik mijzelf ook aan blijven herinneren want als ik niet ‘in de weg’ ga staan komt er gewoon zoveel moois op mijn pad en dat verwelkom ik met open armen!


Laat 2024 maar komen, ik weet dat het niet het makkelijkste jaar lijkt te worden maar samen gaan wij er gewoon een feestje van maken! Ik kijk ernaar uit en wellicht zien wij elkaar in het nieuwe jaar!


Liefs, Jeannette

133 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


irenewijnants90
Dec 22, 2023

Lieve Jeannette, Wat geweldig dat je weer terug bent in Nederland. Welkom ! Ik bewonder je moed om je hart te volgen .Eerst de overstap naar Georgië en nu weer terug naar Nederland! Wat heb je een prachtige ,rijke ervaring opgedaan in Georgië .Ik heb genoten van wat je over het land vertelde . IOver de rijke natuur,de ruimte,de cultuur en vooral de mensen. Dat zal je ongetwijfeld enorm gaan missen.In Eemnes heb je denk ik ook wel wat meer ruimte als bv in de Randstad. Wat wat fijn dat je ruimte hebt gevonden om te wonen want dat is in Nederland ook niet meer zo vanzelfsprekend.Ik hoop dat je weer zult wennen aan ons gekke maar mooie landje .H…

Like
Jeannette Kroeskop
Jeannette Kroeskop
Dec 23, 2023
Replying to

Hallo Irene! Dankjewel voor je lieve bericht, ja er zijn dingen die ik zal missen maar ik vind hier ook weer dingen die ik daar soms miste. Ik begin rustig aan te landen en wennen aan mijn nieuwe omgeving. Lijkt me fijn om je weer een keer te zien en met Manon erbij zou super leuk zijn. Ook voor jou hele mooie dagen en een prachtig nieuw jaar vol vreugde, vrede en liefde in het hart! Liefs, Jeannette

Like
bottom of page