top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeannette Kroeskop

Wie ben jij

Leegte, ruimte, stilte, niets, uhhmmm…


Voor velen een enge ervaring want we zijn zo gewend dat het hoofd regeert en aan al die gedachten die er constant zijn. Gewend dat we van alles doen of vinden dat we moeten doen. Toch is er een andere keuze. Je hoeft immers niet te doen! Je mag ook gewoon Zijn, in dit moment, pas op de plaats maken, even niets!Moet alles op je to-do-lijst nou echt of vind je dat het moet omdat men dat verwacht, je het altijd doet of…? Hoe bewust ben jij van patronen in het dagelijkse leven. Van automatisme? Van voldoen aan andermans verwachtingspatronen, van aangeleerd gedrag? Hoe gelukkig wordt je daar van?


Steeds meer ervaar ik dat er eigenlijk niets is. Er is een veld van energie en als ik in een kamer kijk zie ik vooral de ruimte die er is.

Binnen die ruimte zijn objecten maar ook die objecten zijn ruimte. Er is ruimte tussen de bladeren van de plant bijvoorbeeld. Er is ruimte in de zitting van de stoel. Er is ruimte tussen de letters en woorden. Er is heel veel ruimte op de achtergrond van deze woorden. Er is ruimte in het lichaam, tussen alle cellen, spieren en botten. Er is een moment van stille ruimte tussen de in- en uitademing, alles is ruimte, daarbinnen is het stil…


Het lege stille veld, de ervaring van ruimte en niets, is zo groots. Het geeft mij rust. Het relativeert. Het stimuleert. Er is niets en toch is juist die leegte de basis van al het leven, de basis van creatie.


‘Controle’ vind het echter heel lastig om in het niets te zijn. Controle wil regeren. Wil invullen. Brengt gedachten naar de voorgrond maar het is aan jou om aandacht te geven aan die controle en gedachten of juist niet. Identificeer jij je met gedachten en maak je er een verhaal van of kun je de gedachte gewoon laten voor wat het is… een gedachte zonder dat je er iets mee hoeft te doen?


Controle maakt onrustig en geeft een 'vals' gevoel van zekerheid. Er bestaat geen zekerheid. Niets in het leven is zeker. Vast houden aan ‘zekerheid’ stagneert de stroom van energie die creëert. Het hoofd, de gedachten en de controle zijn een interessant trio. Ze domineren graag als je ze alle aandacht geeft. Geef je ze minder aandacht en ben je selectiever in welke je wel/geen aandacht geeft dan kun je er heel veel profijt van hebben. Gedachten kunnen namelijk ook heel fris, origineel en functioneel zijn!


Hoe kun je de controle ‘laten gaan’ zodat je meer uit het leven kunt halen? Door te zien wat de impact is van die controle. Door te onderzoeken waar de gedachten vandaan komen en of ze waar zijn. Door de moed bij elkaar te rapen en die innerlijke stilte en ruimte in te stappen, door de leegte onder ogen te zien en toe te staan zodat je kunt ervaren wat daar allemaal leeft. Wij zijn energie, wij zijn ruimte, wij zijn leegte, wij zijn niets. Deel van alles.

Binnen het ‘niets-veld’ in de innerlijke ruimte/leegte bestaat alles. Daar vind je je eigen basis, je kern, de blauwdruk die je bent, de vreugde, rust, flow, overgave…


In de stilte van het niets is ruimte voor creatie, groei, innerlijke draagkracht en nog veel meer. Die stille ruimte in jou is jouw basis, van waaruit jij het leven kunt leven, zonder angst, zonder moeten maar vrij in de keuzes die je maakt. Wat wil jij creëren in je leven? Waar word jij nou écht blij van? Durf je de innerlijke stilte in te gaan om een ontdekkingsreis te maken naar je ware zelf, je diepe verlangens? Wil je wel maar weet je niet hoe? De weg naar binnen is voor iedereen uniek, ieder heeft een eigen ‘ingang’ die past bij jouw eigenheid.

Meestal weet je zelf prima hoe je in een rustiger vaarwater kunt komen. Voor de één is dat wandelen in de natuur, voor de ander meditatie enz.. Wil je dieper bij jezelf naar binnen, voorbij overtuigingen, voorbij verhalen, voorbij controle… Wil jij ontdekken wie je echt bent en kun je een steuntje in de rug gebruiken?


Voel je vrij om contact op te nemen zodat we samen kunnen kijken hoe en wat voor jou werkt om bewust de eigen ruimte te ervaren, je essentie te 'ontdekken' en vanuit die plek te leven. Maak een afspraak voor een stilte of coaching sessie.


Ik hou alle ruimte, stilte en leegte voor jou vrij ...


Bel 0650476656 of mail voor een afspraak of meer informatie.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page